pondělí 7. ledna 2019

VÝZDOBA SVATEBNÍ TABULE I JINAK, NEŽ KVĚTINAMI

Výzdoba svatební tabule může být drahou záležitostí, zejména pokud se rozhodnete pro živé květiny. Ty samozřejmě vypadají na stolech skvěle, ale také zvyšují cenu dekorace. Pokud bez ní nemůžete být, určitě se podívejte do rozpočtu, jestli si to můžete a také chcete dovolit. Další možností je jutová výzdoba, všemožně barevné běhouny a nebo dřevěné koláče. Tento typ výzdoby naleznete dnes už všude a uvidíte na každé svatbě. Co tedy být trochu originální a udělat si více svatbu podle nás?

Živé květiny jako dostupná výzdoba svatebního stolu

I když jsou živé květiny pro výzdobu stolů drahé, pořád nemusí být problém je použít. Krásně totiž vypadají i luční květiny, natrhané na louce nebo na poli. Pokud máte přístup k přírodě a svatbu ve vhodném období, můžete si takovou výzdobu svatebního stolu pořídit bez nákladů, pouze za čas strávený na čerstvém vzduchu. 

foto Pinterest

Výhodou takto získané výzdoby je také to, že můžete získat jakékoliv přírodní barvy a nebo je libovolně kombinovat. Pokud květin na louce není dostatek na květinovou výzdobu každých pár centimetrů na stole, je také možné použít luční kvítí pro označení čísla stolu. Tady Vám stačí menší množství květin a také méně váz. Číslo můžete napsat na kousek papíru nebo třeba na samotnou vázu. 

foto Pinterest

Další možností je použít živé květiny v květináčích. Tyto květiny si můžete třeba popůjčovat od příbuzných (ono totiž na tom, že každá květina a případně každý stůl je trošku jiný, je něco moc pěkného) a tím pádem snížit náklady. Nebo k větším květinám můžete přidat i menší kytičky nebo sukulenty v malých květináčích, které mohou sloužit jako dárky pro hosty. V neposlední řadě můžete mít malé květináče v různých barvách, které doplňují celkový dojem z prostřeného stolu.

foto Pinterest

Svíčky jako výzdoba svatební tabule

Další krásnou možností jsou svíčky, které nejen že slouží jako dekorace, také také jako osvětlení stolu. To, zvláště pokud se setmí a párty pokračuje až do nočních hodin, přijde velice vhod. Jednou z překrásnou možností dekorace svatební tabule jsou plovoucí svíčky ve vázách, kde je ponořená další výzdoba, například živá květina. Nejen. že plovoucí svíčka je poměrně bezpečná (a i kdyby se nádoba převrhla, rozlitá voda ji pravděpodobně hned uhasí), ale voda ve váze vytváří různé optické klamy, které budou jistě bavit nejen ty nejmenší. 


foto Pinterest


Další možností je na stůl přidat vázu vyplněnou malými světýlky, které mohou velice dobře posloužit v případě, že svíčky ve vázách zhasnou. Vázy také nemusí být vůbec vyplněny vodou, ale třeba kamínky, pískem, mechem nebo jakýmkoliv jiným materiálem, který bude dotvářet dojem. 

Ultimátní DIY výzdoba svatební tabule je použít obrácené skleničky od vína, položené na podnosu nebo zrcadle, na kterých jsou poté postaveny svíčky. Pod otočené skleničky může přijít další výzdoba v jakékoliv podobě – od živých květin až po různé vzpomínkové předměty. Výhodou této dekorace je, že ji je možné vyrobit téměř z čehokoliv a za minimální náklady. Nevýhodou ale určitě je, že nemusí být úplně nejstabilnější. 

foto Pinterest

Tématická výzdoba

Pokud máte tematickou svatbu a nebo předměty, které máte oba rádi, určitě zauvažujte nad tematickou výzdobou svatební tabule. Krásný příkladem mohou být knihy a nebo třeba nálezy z antikvariátu. Nejen. že předměty zajisté rozproudí zajímavou konverzaci, ale ještě můžete použít takové, které vyjadřují například Vaše zájmy. 

foto Pinterest

Výzdoba nemusí být jenom na koukání, ale může být i praktická. Zařadit můžete úplně cokoliv, od Vašich oblíbených knih, o které se chcete s hosty podělit, až třeba po to, že výzdoba bude vytvořená z ovoce. Nezapomeňte v takovém případě hostům říci, že si z výzdoby mohou kdykoliv ukousnout. 

foto Knot.com

Posledním příkladem je výzdoba zaměřená na nějaké místo. Může se jednat o místa, která jste jako pár procestovali, tak třeba místa, která chcete navštívit. Můžete použít vlastní suvenýry a nebo jakékoliv jiné předměty. 

foto Pinterest

Pokud má, ale i pokud nemá Vaše svatba nějaké téma, určitě doporučuji popřemýšlet nad tím, jak by mohla výzdoba svatební tabule vypadat. Protože aranžovaným živým květinám, které po svatbě stejně vyhodíte do koše nebo v lepším případě rozdáte, už dávno odzvonilo. Podívejte se, jaká je vize Vaší svatby a zamyslete se nad tím, co ve Vašich představách vizi naplňuje. Nikdo Vám neříká, jak přesně musí Váš svatební stůl vypadat a pokud si přejete mít výtvory z lega, očíslovat stoly a přidat obrázky, které jste malovali v daném věku nebo třeba zužitkovat všechny láhve od vypitého vína použít je jako ozdoby – cokoliv je možné.

Výzdoba svatební tabule jinak, než květinami, k uložení na Pinterest: 



Štítky:

Komentáře: 0:

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka