neděle 20. ledna 2019

KDE KOUPIT SVATEBNÍ ŠATY ONLINE

Asi každá nevěsta má své vysněné šaty, pokud ne ještě před zasnoubením, tak zajisté během prvního prolistování některého z časopisů. Pokud máte to štěstí a některý ze salonů okolo Vás je nabízí, asi Vás jako první zarazí půjčovné – za půjčovné svých šatů můžete dát cokoliv mezi 6 000 Kč (spíše menší salony mimo velká města), tak klidně i přes 20 000 Kč. Svatební šaty se tak jednoduše mohou stát drahou položkou ve Vašem rozpočtu. 


Jednou z možností, jak na svatebních šatech ušetřit, je koupit si své šaty – jakkoliv to zní paradoxně. Většina dostupných značek dnes už totiž nabízí svatební šaty ve své stálé nabídce. Dobře známý je například Asos, ale svatební šaty jsou k nalezení u značek, jako je Dorothy Perkins, French Connection nebo třeba H&M. Další možností je se poohlédnout po svatebních facebookových skupinách, kde spousta nevěst šaty poptává nebo nabízí, a nebo se třeba podívat na vinted.

Šaty prodávané obchodními řetězci často stojí do 10 000 Kč, což je dejme tomu průměrná cena půjčení, vy ale můžete své šaty později prodat a část Vaší investice se Vám vrátí zpátky. A pokud se je rozhodnete neprodat, tak můžete alespoň sedět u televize ve Vašich svatebních šatech jako Rachel, Monica a Phoebe z přátel.

Při nákupu přes internet se samozřejmě vystavujete riziku, že Vám šaty nebudou sedět – proto si určitě pohlídejte, zda a z jakých podmínek eshop umožňuje vrácení, a kolik to stojí. 

A teď už k eshopům, které svatební šaty nabízejí:

ASOS

Asos nabízí svatební šaty už nějakou dobu, a jejich nabídka se často obměňuje. Nabízí šaty různých střihů, délek, všech možných kreací, takže stačí počkat na ty, které se Vám budou nejvíc líbit. Navíc šaty často zlevňují, takže můžete ulovit svatební šaty třeba za 1 500 Kč. A jelikož jsou Asos šaty poměrně oblíbené, můžete na instagramu pod hashtagem #asosbridal najít mnoho fotek šatů z reálných svateb. 


H&M

H&M v současné době nabízí jenom několik málo střihů, které jsou především navrženy taky, aby lichotily každé postavě. Zatím to nevypadá, že by jich nabízeli více, ale možná se časem rozrostou. Cenově tyto svatební šaty vyjdou okolo 5 000 Kč.  


Dorothy Perkins

Značka Dorothy Perkins se podle mě dostala do povědomí především díky ZOOTu, a tato značka nabízí také svatební střihy. Také se zaměřují především na jednoduchý design lichotící všem postavám. Jejich ceny jsou velice příznivé, nabízejí svatební šaty okolo 3 000 Kč. 

Topshop

Svatební šaty z Topshop se vyznačují především extravagantními střihy. Momentálně jich v nabídce nemají mnoho, ale pokud hledáte něco netradičního, Topshop Vás určitě nezklame. Šaty nabízejí za cenu okolo 7 500 Kč. 

French Connection

French Connection nabízí několik málo modelů svatebních šatů, které stoprocentně stojí za to vidět. Jejich ceny se pohybují okolo 7 500 Kč.

Monsoon

Monsoon nabízí svatební šaty různých střihů, takže něco podobného jako Asos. Jejich ceny jsou ale o něco málo vyšší, což poukazuje na vyšší kvalitu. Šaty obvykle stojí okolo 9 000 Kč. Monsoon má v současné době moje vysněné šaty, u kterých už jenom čekám, až je zlevní. 



V poslední řadě bych chtěla zmínit prodejce šatů na Aliexpress, Wish, a podobně. Nízká cena samozřejmě odráží kvalitu, ale může se stát, že narazíta na prodejce, který odvede práci opravdu dobře. Pokud víte o někom, kdo si šaty z takovýchto stránek koupil, a seděly mu výborně a kvalita byla dobrá, počítejte s tím, že jiné šaty od stejného prodejce vůbec už takové být nemusí. Proto se spíše zaměřte na osvědčené obchody, kde není problém šaty vrátit, pokud Vám nebudou sedět nebo se Vám nebude cokoliv líbit. 

Máte někdo zkušenosti s nákupem šatů před internet? A jak Vám nakonec seděly? Který obchod byste doporučily vy? 

Kde koupit svatební šaty online k uložení na Pinterest: 



Štítky:

Komentáře: 0:

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka